Het proces

Om een beeld te geven van het productieproces van een e-learningmodule, staan hieronder de 6 stappen van ons standaardproces. In het voortraject kunnen we gezamenlijk bepalen op welke punten dit standaardproces moet worden aangepast.

Productieproces in 6 stappen

Stap 1

Co-creatie sessie

Onze e-learning experts starten het project samen met jullie verantwoordelijken voor de inhoud. We zullen bepalen welke middelen we gaan inzetten en hoe we de leerdoelen gaan realiseren. Dan ontwikkelen wij een krachtig creatief concept.

Stap 2

Storyboard

In deze fase vertalen we het creatieve concept naar een overzichtelijk storyboard. De navigatie van de e-learning wordt bepaald en in het storyboard is duidelijk te zien hoe we alle middelen in gaan zetten. Uiteraard kiezen we een tone-of-voice die past bij het onderwerp en de klant.

Stap 3

Visuele uitwerking

Op basis van de huisstijl van de opdrachtgever en het storyboard wordt er een visuele stijl ontwikkeld voor de e-learning. We ontwerpen een aantal styleframes die al een duidelijk beeld van de e-learning schetsen. Na deze fase kunnen overgaan op het ontwikkelen van de e-learning.

Stap 4

Prototype

Op basis van het visueel concept ontwikkelen we een prototype. Deze bevat het materiaal dat ook in het visueel concept is opgenomen, zodat duidelijk wordt hoe we het verwerken in een interactieve e-learningmodule. Deze demo wordt vervolgens ter beoordeling beschikbaar gesteld.

Stap 5

Volledige e-learning

Op basis van de feedback op het prototype wordt de volledige module ontwikkeld. Qua inhoud en interactiviteit volgen we het goedgekeurde storyboard en de goedgekeurde visuele stijl, net als bij de demo. Bij de oplevering is het raadzaam om een technische test uit te voeren. Hierin zullen wij adviseren.

Stap 6

Oplevering

In deze laatste fase wordt de definitieve e-learning opgeleverd voor implementatie in een Learning Management Systeem (LMS) of web-omgeving. Na de oplevering zullen we het gehele project evalueren. Op die manier kunnen we onszelf blijven verbeteren en verwachtingen overtreffen!

We hadden een strakke deadline die gehaald moest worden. Door ons eigen toedoen liepen we vertraging op, maar e-fluence heeft de gestelde deadline toch weten te realiseren!